11 d’abril del 2011

Maçanet de la Selva es fa la seva pròpia ´llei electoral´

Una moció del grup 9M prospera per unanimitat i limita el material publicitari de la campanya per "reduir la despesa en temps de crisi"


MAÇANET DE LA SELVA | E.B.
L'Ajuntament de Maçanet de la Selva acaba d'aprovar una normativa que regirà les eleccions municipals d'aquest 22 de maig en aquest poble selvatà i que té com a objectiu final reduir la despesa econòmica que fan els grups polítics municipals quan s'acosten comicis i que sol ser molt elevat.
En concret, un text en forma de moció i proposada pel grup de 9 Maçanet (9M) -que només té un regidor al ple i és a l'oposició- acaba de crear "la llei electoral" pels comicis locals de Maçanet i que té com a objectiu demostrar que els grups polítics també s'ajusten els cinturons en temps de crisi econòmica.

Limitar el material
Aquesta normativa regula bàsicament el material publicitari de campanya, que és quan es genera més despesa econòmica per part de les formacions que aspiren a l'alcaldia i a governar els propers quatre anys. Per això, el que es preveu és limitar aquest material en un màxim de 100 cartells amb la imatge del candidat a l'alcaldia de Maçanet, 30 banderoles i deu pancartes. Aquesta mesura d'estalvi és per a tot el municipi i els grups que actualment conformen la corporació local de Maçanet de la Selva (PSC -al govern-, CIU, 9M, AM) van decidir aquest dilluns donar suport unànime a la moció presentada pel regidor de 9M Josep Romaguera.
Això provocarà que els vilatants de Maçanet quan caminin aquests dies pel municipi de Maçanet no recordaran la imatge d'altres anys quan s'acosten eleccions sinó que estarà menys tintat per imatges electorals durant la campanya electoral, que comença el divendres 6 d'abril.

Llocs estratègics
Aquesta limitació de la publicitat, si finalment totes les candidatures ho compleixen, suposarà que els diferents partits polítics que aspiren a l'alcaldia hagin de triar molt bé en quines zones autoritzades situen les seves pancartes, ja que el nombre estipulat per aquesta nova "llei electoral" s'hauran d'ubicar en llocs estratègics i tenint en compte que Maçanet és un municipi molt gran de més de 7.000 habitants distribuïts en 42 quilòmetres quadrats i dispersats en urbanitzacions en bona part, si les volen fer molt visibles caldrà que estudiïn bé com es fa, i això també passarà amb els 100 cartells amb la imatge del candidat i les banderoles.