24 d’abril del 2011

Presentació de la candidatura de 9 Maçanet


La Societat s'ompla el diumenge de rams per assistir a la presentació de la candidatura de 9M

Més de 150 personers escolten amb atenció la presentació de la candidatura de 9 Maçanet per les eleccions del 22 de maig.
Amb un equip divers, plural i representatiu de molts sectors del poble, amb noves incorporacions i d'altres fidels a la formació ecosocialista, 9M es presenta en un acte acurat , reflexiu i participatiu on es destaca per sobre de tot el valor col.lectiu que forma la candidatura.

Després de visionar un video en el que es recullen fotografies de Maçanet de principis del S. XX per destacar els valors de la cooperació , l'esforç, la solidaritat, la confiança, la participació i el sentit de col.lectivitat com a motor social per afrontar contexs difícils s'han presentat els 18 membres de la candidatura.

A continuació diversos components del grup han fet els seus parlaments.

En Paco Rodríguez ens ha explicat la la història de 9M i la seva aportació al poble.

En Josep Maria Ruiz ens ha parlat de la pagesia, com a jove agricultor que és, i les noves expectatives i canvis de model productiu, apostant per el consum de proximitat.

En Quim Roca ens ha fet un resum de la situació d'estancament que viu el poble i la necessitat d'activar-lo aprofitant els equipaments que ja tenim i que 9M va contribuir a que siguin realitat.

La Nuri de Gil ens ha parlat del valor de la cultura i l'educació com a motor de creixement dels pobles i la riquesa de la convivència.

En Marcos Salguero participa amb 9M per la seva coherència i espera contribuuir a millorar l'encaix i comunicació entre el poble i les urbanitzacions.

EN Xevi Roca ha expressat les ganes de recuperar l'orgull de ser de Maçanet i espera contribuir a la reactivació econòmica del poble.

Finalment l'alcaldable Pep Romaguera analitza la situació política actual, després d'exposar la convulsa legislatura passada. Planteja les dificultats per trobar una sortida conjunta quant la majoria dels grups municipals estan barellats, però espera que s'imposi la maduresa poítica i el vot crític de la ciutadania.
Per part de 9M es considera més important governar que no pas guanyar les eleccions, doncs caldrà establir aliances.

Finalment presenta els quatre eixos en que es fonamenten les més de 100 propostes electorals que te com a fil conductor les alternatives a la crisi:
1- Per un poble cohesionat per viure i conviure
2- Per una economia generadora d'ocupació i estalvi.
3- Per un poble més democràtic, transparent i participatiu
4- Per un poble ecològic

Per últim es s'ha presentat el lema de campanya:

ACTIVEM EL POBLE. ENS AJUDEM?