17 de maig del 2011

Cohesió social, transparència, ecologia i economia d'ocupació com a pilars de 9M


La creació d’una xarxa social integral, la figura del regidor de barri, un Centre d’Activitats Econòmiques i la millora del transport públic a través del Pla a la Demanda són algunes de les propostes que Nou Maçanet (9M) va exposar a l’acte de presentació del programa electoral el passat 13 de maig a La Societat de Maçanet de la Selva. Aquest correspón a un dels quatre actes de presentació del pograma electoral per tal de donar a conèixer als maçanetencs i maçanatenques les mesures concretes que 9M planteja per a la legislatura 2011-2015.

Un públic interessat i actiu va assistir a l’acte on es van exposar els quatre pilars vertebradors del programa polític de 9M. Quim Roca, membre de la llista d’aquesta agrupació política, va explicar perquè Maçanet ha de caminar cap a un poble més ecològic i quines són algunes de les mesures que 9M proposa, entre les quals destaquem la millora del transport públic amb un Pla a la Demanda que connecti les diferents urbanitzacions amb el nucli urbà. Aquesta proposta contempla un aprofitament dels recursos segons la demanda, de manera que s’ofereix un servei ajustat a la població i a les seves necessitats.

La figura del regidor de barri (urbanitzacions), entenent aquest com la persona que coordina les actuacions prioritàries a executar, a partir d’un borrador de necessitats, així com mediar amb les associacions, és una proposta que des de 9M és creu de vital importància per cohesionar la ciutadania i que aquesta estigui compromesa amb la vida política del poble.

“La política és un somni col·lectiu, és la manera de viure conjuntament harmonitzant les diferències, per això és moment de dignificar la política que tant s’ha malmès”. Deia Quim Brugué, ex director de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Brugué, convidat a l’acte, va parlar sobre com hem d’avançar en democràcia, en participació ciutadana i la urgència de que les persones ens impliquem amb el nostre entorn.

Núria de Gil, membre de 9M, va exposar la necessitat de ser un poble cohesionat per viure i conviure. Davant la crisi, la participació ciutadana, l’intercanvi i el potencial de les maçanetenques i maçanetencs són essencials per assegurar el futur de les persones. Per aquest motiu la creació d’una xarxa social integrada per institucions, entitats del poble i un grup de voluntaris que treballi per afrontar els nous reptes amb la creació d’un menjador social, un banc d’aliments o la mediació per facilitar l’obtenció d’habitatge, és converteix en peça clau per superar les exclusions socials de Maçanet.

Un pla estratègic per estimular el comerç i la creació d’un Centre d’Activitats Econòmiques és una de les propostes de 9M per tal de fomentar una economia generadora d’ocupació al poble. Xavi Roca, segon membre de la llista de 9M, va explicar detalladament aquesta mesura que passa per gestionar una bossa de treball conjuntament amb empresaris i comerciants de la zona.

Finalment, Josep Romaguera, candidat a l’alcaldia per 9M, va destacar la fermesa davant la transparència política, la necessitat que té Maçanet per dignificar la política municipal que ha quedat malmesa després d’una última legislatura convulsa, i el compromís de treballar amb honestedat i coherència “per un poble actiu, emprenedor, cohesionat i democràticament atrevit”.

Si vols consultar el programa electoral detallat de les 100 propostes de Nou Maçanet pots consultar la web: http://www.noumassanet.org/web/cat/100propostes.pdf