25 de març del 2010

NOU MAÇANET DEMANA A L'ALCALDE UN COMPROMÍS AMB EL TEMA DE L'INSTITUT DURANT EL PLE DE FEBRER

El regidor de 9M Jpsep Romaguera demana a l'alcalde Soms que lideri el tema de l'institut i es desmarqui de les traves que imposa el seu soci convergent . Reproduïm la intervenció en el ple.

Sr. Alcalde, vostè sap que definitivament s'aprovat el projecte del turó den Roure per part de la comissió d’urbanisme de Girona amb les modificacions que es demanaven.

Ara els promotors han iniciat la redacció del projecte d’urbanització i em consta que s’han reunit amb vosté i l’arquitecte municipal per treballar el tema. També em consta que un cop aprovat tenen intenció de començar a treballar l’obra.

La pregunta és: Què pensa fer l’ajuntament , concretament vostè sr. alcalde, en relació a les cessions que rebrà l’ajuntament i que en un principi estava previst construir un institut amb el vist i plau del departament d’educació.


És important la seva opinió i compromís perquè llegint la notícia que es va publicar ara fa un mes en que es parla de trobar un nou espai per construir l’institut, em pregunto si aquí s’amaguen possibles interessos personals per sobre dels interessos municipals .

Li demanaria sr. Alcalde la seva opinió en tres qüestions que es plategen en aquesta notícia posades en boca del seu soci de govern perquè els pares i mares de l’escola han quedat molt preocupats. Amb poques paraules podria dir-se que aquesta notícia, recull prou encertadament els ingredients que fa servir el Sr. Guinó quan actua com a polític.

EN PRIMER LLOC NO DIU TOTA LA VERITAT : “hi ha una zona prop de l'escola actual o la que s'iniciarà l'any vinent, que podrien ser les escollides, va destacar Guinó, ja que amb el futur desenvolupament del POUM són indrets on hi ha el més gran nombre de cessions per a equipaments del municipi”). no hi ha cap zona que reuneixi les condicions de cessió gratuïta de 10.000 m2 i que a sobre el departament el reconegui com adequat. El que insinua el sr. Guinó són la compra d’uns terrenys a preu de sol urbanitzable, 1.500.000 euros, que signifiquen el negoci per algú i la ruïna per l’ajuntament . Aquestes són les conseqüències del seu famós Pla General que 9M hi va votar en contra.


EN SEGON LLOC FA DIFAMACIONS SENSE PROVES : (“Guinó, critica el cap de 9M per haver fet "pactes foscos"”). Aquest és un projecte per el que han passat tres alcaldes: Romaguera, Trinxeria i Soms, i precisament jo no vaig intervenir en les aprovacions ni modificacions es a dir que vostè queda esquitxat amb aquestes insinuacions. Li haurem de regalar una espelma al tinent d’alcalde perquè se li faci la llum i ens expliqui quins son aquest pactes.


EN TERCER LLOC LA BANALITZACIÓ ARGUMENTAL : (“des de CiU, el seu cap Antoni Guinó assegura que aquella zona escollida -turó d’en Roure- no és la ideal: per una banda, perquè és una zona molt sorollosa, a prop de l'AP-7, poc assolellada i en una situació en pendent”). Es pot consultar el butlletí municipal nº 9 d’agost 2006 en que Ensenyament dóna el vist i plau de la ubicació del sòl. Vostè coneix l’arquitecte d’ensenyament i sap que no dona el seu vist i plau a la lleugera. Li haurem de regalar una bruixola al sr. Guinó perque s’oriente Aquets comentaris son ximpleries com les que vam estar sentint sobre la ubicació de la nova escola.


Jo reconec que aquest discurs confús, teatrealitzat i populista li dona els seus redits al lider convergent , però li demano al sr. alcalde que no caigui en el parany .


L’ajuntament no pot perdre de cap manera els 8.700m2 gratuïts que hi ha ara sobre la taula i que tenen el vist i plau del departament d’educació . És un equipament important, necessari, urgent i que fa molts anys que Maçanet se’l mereix.

També cal que vostè i els seus tècnics treballin conjuntament amb els promotors en aquest projecte per millorar el que calgui, perquè tot el poble en surt beneficiat: activitat econòmica, habitatges protegits, equipament educatiu i cohesió urbanística en una perspectiva de temps propera.


No permeti obrir una escletxa a possibles especulacions en que el resultat seria eternitzar 15 o 20 anys la construcció de l’institut i endeutar l’ajuntament fins el cap de munt .

En aquest tema de l’institut confio amb vostè.


2 comentaris:

kampanilla ha dit...

Bé, crec que ja està bé de bajanades, que som la riota i la vergonya de tota la Comarque.
Un poble amb 6.000 hab., uns 350 joves en edat d´Institut,i uns altres tants que venen darrera, i que el Gobern de Maçanet encara estigui tontejant amb una pla ja aprovat des de fa tan de temps..........no ho entenc......
Pot ser seria hora de fer una consulta popular, no? Acompanyada,evidentment, de una informació prèvia sobre les avantatges de construir en el Turó d´en Roure, ja aprovat per Educació

kampanilla ha dit...

Bé, crec que ja està bé de bajanades, que som la riota i la vergonya de tota la Comarque.
Un poble amb 6.000 hab., uns 350 joves en edat d´Institut,i uns altres tants que venen darrera, i que el Gobern de Maçanet encara estigui tontejant amb una pla ja aprovat des de fa tan de temps..........no ho entenc......
Pot ser seria hora de fer una consulta popular, no? Acompanyada,evidentment, de una informació prèvia sobre les avantatges de construir en el Turó d´en Roure, ja aprovat per Educació